Кубрат Пулев спечели втората си битка пред Атлетическата комисия на Калифорния, която разгледа жалбата на румънеца Богдан Дину и искането му за присъждане на служебна загуба на българина.

Щабът на Дину внесе апела заради "нерегламентирани" удари по време на мача, довели до нокаут на румънския боксьор.

Членовете на комисията обаче не намериха достатъчно основания за анулиране на резултата от мача на 23 март.

Тогава Кобрата спечели в седмия рунд, а претенциите на съперника бяха, че е понесъл удари, след като е паднал на колене на ринга в нокдаун, и то - отзад по тила, което по правилник е непозволено. Те - според Дину - са били причина той да не успее да се възстанови и да се противопостави.

По-рано вчера Пулев загуби за 6 месеца професионалния си лиценз за Щатите, като ще трябва да мине и курс за рехабилитация срещу сексуални посегателства.

Членовете на комисията бяха единодушни и сравнително бързо решиха, че ударите, за които претендират от румънския щаб, че се на неправомерни, не са причинили "толкова тежка травма, че боксьорът да не може да продължи мача".

Така победата на Кобрата остава в сила, той продължава да има баланс от 27 победи и само една загуба и запазва статута си на претендент за титлата в тежка категория.