Изненадващата победа на Анди Руис-младши над Антъни Джошуа не само шокира света на бокса, но определено обърка плановете на Кубрат Пулев.

Родният боксьор е официален претендент за световната титла на IBF и бе най-вероятният следващ противник на Джошуа.

Сега обаче титлите са в ръцете на Руис, което променя доста неща.

В интервю пред "Тема Спорт" Кобрата сподели, че вече е започнал преговори с Руис и очаква мач срещу него през ноември в Лас Вегас.

"Бих посъветвал Джошуа да не се хвърля на реванш с Руис, защото ще загуби отново. При това още по-тежко. Видяхте, че той бе наистина безпомощен.

Има една много хубава българска поговорка - не си прави сметки без кръчмар. Говореха за следващи срещи, влючително имаше преговори и с нас за мач през ноември на "Уембли". Не го брояха за жив, държаха се надменно, но Господ гледа и бе на друго мнение.

Ние вече започнахме преговори с Руис. Не виждам причина двубоят да не се проведе през ноември. Говорим за Лас Вегас".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това обаче едва ли ще се случи, защото промоутърът на Джошуа - Еди Хърн заяви, че вече е активирана клаузата на британския боксьор за реванш срещу Руис. Това автоматично означава, че през ноември няма как някой от двамата да се бие с Кобрата.

В британските медии се появиха информации за мач между Пулев и Тайсън Фюри.

"Тайсън Фюри? Не, няма как да боксирам с него за тази титла, защото той е доста по-назад в ранглистата на IBF. До десетина дни всичко ще стане ясно. Ако Руис все пак се реши на ход за рeванш с Джошуа, ще боксирам със следващия в ранглистата. Това е правилникът на федерацията. Още малко търпение и всичко ще си дойде на мястото", добави Пулев.