Остават десетина дни до мача на годината в бокса, очакван с огромен интерес. Анди Руис ще опита да брани поясите, които отмъкна на Антъни Джошуа със сензационна победа на 1 юни.

Реваншът, анонсиран като Битката на пустинята, е на 7 декември в Саудитска Арабия.

Ето някои смайващи статистики и числа, които вече са (поне приблизително) ясни около шоуто Руис - Джошуа II.

Нула - толкова ще са бирите, които ще бъдат изпити на специално построената и вече готова "Diriyah Arena" - стадионче с 15 000 места и ВИП ложи, където ще е битката на асовете. Законите в страната са безпощадни, алкохол не се продава. И не се консумира.

4 милиона гледаха официалния репортаж на DAZN, пуснат в канала на Youtube, само в първите 24 часа след мача на 1 юни. В последните три дни, над 14 милиона гледания имат всички превюта на реванша в сайта за видеосподеляне, независимо от кой телевизионен канал са изготвени.

403 000 бяха регистрираните само във Великобритания платени зрители на първия мач, по системата pay-per-view. Сега се очаква да са поне със 150 процента повече.

100 милиона долара - цената на мача за организаторите от Саудитска Арабия. Само сумата, която бе платена на Световния боксов съвет за домакинство на мача, е 40 милиона долара. Останалото са твърдите хонорари на двамата и разходите по издигането на специалната арена за мача.

65 милиона долара - парите, които общо чака Руис от мача, независимо дали загуби или спечели. Хонорарът му е 25 милиона, останалите са по договори с различни тв канали, спонсори и т.н.

4500 долара струват билетите за първия ред край ринга на "Diriyah Arena" край Риад. Някои от тях са купени от бизнесмени, други - от популярни лица от спорта и шоубизнеса. Някъде там, сред зрителите от по-висок клас, би следвало да е и Кубрат Пулев.

2000 добре платени професионалисти участваха в издигането на специалната арена, което започна на 7 октомври - само 61 дни преди мача.

10 000 квадратни метра - това е цялата площ, върху която е изграден комплексът "Diriyah Arena".

21 градуса - горе-долу там се очаква да са температурите в деня на мача. Битката в пустинята няма да е в адски жеги, нито пък ще е студено и неприятно за зрителите. Е, няма да има бира, но...