Антъни Джошуа ще има много по-директен и агресивен подход срещу Кубрат Пулев на 20 юни, в сравнение с показаното на ринга срещу Анди Руис. В мача, в който си върна поясите на шампион на 7 декември в Саудитска Арабия, британецът показа отлична игра с крака и движение по ринга, надигра опонента си, но не тръгна мощно да търси нокаут.

Според агента му Еди Хърн, "оковите падат" за срещата с Пулев.

"Това ще е далеч по-унищожителен подход от страна на Ей Джей",обеща импресариото.

И разкри, че не нужна кой знае каква мотивация това да се случи, след като е пратил един запис през месинджъра на боксьора.

"Изпратих му интервюто на Боб Аръм в Америка, в което той каза, че след 20 юни няма да има Антъни Джошуа. Пулев щял да го приключи, да го нокаутира... Смятам, че на Ей Джей по-голяма мотивация няма да му трябва. Огънят вече гори в него... Убеден съм, че ще видите едно от най-добрите представяния изобщо на Джошуа", призна мениджърът.

Хърн разкри и стратегията на шампиона в подготовката за мача.

Тя вече е започнала, но тепърва навлиза в етапите, където ще се търсят спаринг партньори.

"Отношението му не се е променило - нито капка подценяване и нарушаване на концентрацията - обясни агентът. - Не искаме да бъде повлиян от външно влияние и да допусне загуба на фокуса върху мача, както стана в първия бой с Руис. Антъни трябва да си е такъв, какъвто е - безмилостен, целеустремен и гладен за победата.

Нито една седмица не е минала от последния му бой през декември, в която да не е в залата и да не тренира. Не си даде никаква почивка. Напълно концентриран е. Мачът с Пулев е нашата цел за момента, не мислим за бой с Фюри след това, просто всяко нещо по реда си.

Пулев е опитен, стигна до бой с Кличко, има зад гърба си години в тежката категория. Но е сравнително праволинеен, лесен за анализиране. Това прави и подбирането на спаринг партньори по-леко. Руис бе много бърз в ръцете, много специфичен като техника, което направи мачовете с него по-трудни като процес на подготовка. Знаем, че Пулев има тежка дясна ръка, но не се притесняваме от бързина, както бе с Руис."