Тазгодишното 11-то издание на турнира по олимпийско таекуондо "Рамус София оупън" предизвика огромен международен интерес. На 16 и 17 март столичната зала "Асикс Арена" ще посрещне в рекорден брой участници - 1400 състезатели от 200 клуба от над 25 държави.

"Много съм щастлив, че продължавам да правя това, което започнах през 2013-а година. Това състезание се наложи като едно от най-силните не само на Балканите, не само в Европа, но и в света - сподели организаторът на турнира Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо. - Тази година ще имаме над 1400 състезатели от 25 държави, което е рекорд за нас.

Надпреварата ще е 3 в 1, защото ще имаме три направления. Ще има открит турнир за деца, кадети, юноши, мъже и жени. Ще има турнир с ранг Е2 - в него състезателите във възраст юноши и кадети получават точки за европейската ранглиста.

Към момента спарингът е олимпийската версия на таекуондо, но ние се стараем да популяризираме и дисциплината Пумсе (Форми), защото състезателите, които практикуват тази дисциплина имат нужда от изяви.

Ще има живо излъчване на състезанието, от всяко от 10-те полета. Така всички привърженици на спорта ще могат да наблюдават надпреварата он-лайн, ако нямат възможност да присъстват в залата.

Аз ги каня да дойдат и да присъстват на този спортен празник, входът ще е свободен за всички."

Официалното откриване на 11-то издание на "Рамус София оупън" е в събота (16 март) от 13 часа.