Олександър Усик в момента защитава родината си от Русия, но реванш между него и Антъни Джошуа през юни тази година отново е на дневен ред. Това заяви промоутърът на Джошуа и един от най-влиятелните хора в света на професионалния бокс - Еди Хърн.

35-годишният Усик помага за отбраната на Киев в родната си Украйна, но според Хърн има голям шанс той да започне тренировки и да бъде на линия за битка с Ей Джей през лятото. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година свали Джошуа от върха в тежката категория, побеждавайки го през септември миналата година.

“Дали Ей Джей срещу Усик ще се случи сега? Мисля, че да. Вярвам в това. Вярвам, че двубоят е на дневен ред и ще се състои през месец юни”, заяви Хърн, цитиран от talkSPORT.

Украинецът нанесе втора загуба на британската звезда в професионалната му кариера след тази от Анди Руис. При първото поражение Джошуа отмъсти в реванша, побеждавайки американския си съперник.

Ако все пак Усик не е на разположение, то тогава за Антъни ще трябва да бъде намерен друг съперник. Кандидатите са Ото Валин, Дионтей Уайлдър, както и Луис Ортис.

Легендарният промоутър Боб Аръм пък говори за друг шампионски двубой с украинско участие - този на Василий Ломаченко срещу Джордж Камбосос-младши. Американецът се изказа ласкаво за украинското правителство, което по думите му съдейства за евентуални битки както на Лома, така и на Усик.

“Надявам се, че войната ще приключи скоро. Правителството на страната оценява важността на тези битки. Културният министър на страната съвсем скоро ще им предложи да напуснат страната, за да тренират и да се подготвят”, бе коментарът на Аръм.