Мачът за световната титла в тежка категория между Олександър Усик и Антъни Джошуа ще се проведе на 20 август в Саудитска Арабия.

Това официално обяви промоутърът Еди Хърн, като в мачът ще са заложените поясите във версии WBA, WBO, IBF и IBO, които към момента са притежание на Усик.

Украинецът си ги спечели миналия септември в Лондон, когато категорично бе по-добрият боксьор на ринга и съдиите единодушно отсъдиха в негова полза.

Още в предварителния договор между двамата е имало клауза "реванш" при евентуална победа на Усик, от която Джошуа ще се възползва.

През последните месеци се появяваха доста съмнения дали това ще се случи. Първо имаше спекулации, че срещу сериозна сума Джошуа ще се отдръпне за около година, за да даде път на Усик и Тайсън Фюри да направят мач, който да излъчи абсолютен световен шампион.

След това пък избухна войната в Украйна, а Олександър Усик помагаше на фронтовата линия, което също породи съмнения дали изобщо той ще иска да мисли за бокс.

В крайна сметка той получи специално разрешение да напусне родината си въпреки закона за мобилизация, като отиде да се готви за този двубой.

Той ще се проведе в град Джеда, където в края на 2019-а Антъни Джошуа си върна своите пояси, тогава в мач реванш срещу Анди Руис.