Промоутърът Еди Хърн даде обнадеждаващи новини на феновете на бокса, като вече има ясна дата за реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа.

Мачът ще се проведе на 23 юли, като тепърва ще се уточнява мястото на зрелището.

От многото варианти към момента списъкът е скъсен само до мач във Великобритания, без да се уточнява дали става въпрос за "Уембли", както и за вариант в Близкия Изток.

Още след първия мач помежду им, който Усик категорично спечели и отне шампионските пояси на Джошуа, се заговори за мач реванш в Киев, но естествено, че това към момента е невъзможно.

В даден момент дори изобщо провеждането на реванш бе под въпрос, защото Тайсън Фюри искаше Джошуа да се отдръпне, за да бъде осъществен обединителен мач за всички пояси, който към момента би противопоставил Фюри и Усик.

Реванш обаче ще има, а Олександър Усик, който в първите седмици от войната бе на фронта, получи позволение да напусне родината си, за да започне подготвителния си лагер за мача срещу Джошуа.

Еди Хърн не скри желанието си, че неговата голяма цел е мач на Острова, който би означавал предимство за неговия клиент.

Според договора между двете страни обаче, като победител от първия мач, думата на Усик също има тежст в случая, като няма да е изненада да се стигне до вариант с мач в Близкия Изток, който пък от финансова гледна точка ще е далеч по-изгоден и за двете страни.