Феновете на българския спорт отмятат дните до събота, когато Кубрат Пулев ще се изправи срещу световния шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа. В навечерието на битката, която ще се проведе в Лондон, Кобрата получи неочаквана подкрепа от музикалната сцена, след като група "Фанагория" му посвети песен, съобщават от NOVA.

В седмицата преди най-голямото събитие за родния спорт в странната 2020 година, рокаджиите пуснаха в мрежата песента "Кубратов марш", която както самите те споделят е вдъхновена от прабългарската история и от образът на самия боксьор.

Китаристът на групата Иван Цанов дори споделя, че той и останалите музиканти са получили подкрепа от щаба на Пулев, откъдето са им дали архивни кадри от победите на Кобрата през годините, които след това логично намират място във видеото. 

"Кубратов марш е композиця, вдъхновена и посветена на двама души. Единият от тях е хан Кубрат, баща на Хан Аспарух, който е основател на България на Балканите през 681 година. Вторият е известният български боксьор Кубрат Пулев, чийто образ е изключително истински в ролята му на пазител на това легендарно българско име. Кубратов марш е още по-специална песен за бандата, защото Кубрат е бил владетел на Фанагория, столицата на древна България, а както знаете и нашето име е Фанагория", гласи коментарът на групата относно най-новата им творба.