Заплаха от страна на Рой Джоунс Джуниър може да провали завръщането на Майк Тайсън на боксовия ринг. Двамата първоначално трябваше да се бият през септември, но след това срещата бе отложена за края на ноември заради искане на дигиталната платформа, която ще излъчва срещата на живо - Triller.

Официалната причина е желанието да бъдат спечелни повече пари. Новата дата 28 ноември съвпада с празничен уикенд, а притежателите на правата очакват това да вдигне още повече гледаемостта на събитието.

Желаещите да гледат битката ще трябва да платят $49, но това по никакъв начин не се е понравило на Рой Джоунс. Боксьорът е категоричен, че трябва да бъде компенсиран за загубените месеци между септември и ноември, защото в противен случай няма да излезе срещу Железния Майк.

"Наложи ми се да отменя други неща и да пренаредя календара си, което не ми допадна особено много. Вече не съм професионален боксьор и изкарвам парите си и по други начини. Ако не стигнем до някакъв компромисен вариант, няма да има мач", обяви Джоунс Джуниър.

Той добави, че организаторите са посочили като официална причина за смяната на датата възможността през ноември да бъдат допуснати фенове по трибуните.