Братя Пулеви пристигнаха в отлично настроение в Танзания, където на 29 януари Тервел ще излезе на ринга.

Около полунощ българско време в петък, той ще се изправи срещу Викапита Мероро, в преследване на 16-и успех на професионалния ринг. Цялата гала пък започва от 21 часа, като можем да я гледаме по "Diema Sport".

До него бе брат му Кубрат, който предизвика сериозен интерес на летището в Дар ес Салаам. Това не бе изненадващо, защото само преди месец и половина Кобрата бе част от мач за световнта титла в тежка категория.

За Тервел, който е носител на Интернационалната титла на WBA, това ще е първи мач от 13 месеца насам, като той ще продължи 10 рунда.

Екзотичната дестинация Танзания бе избрана за двубоя, защото в страната противоепидемичните мерки са доста леки и цялата ситуация около вируса е сравнително спокойно, за разлика от тази в Европа.

"За нас е огромна чест да се докоснем до Кубрат Пулев, който е боксьор от световна класа, един от най-добрите в тежка категория. Наскоро той се би с Антъни Джошуа и е споделял ринга с много велики имена в света на бокса като Владимир Кличко и много други", обявиха от екипа на организаторите при пристигането на двамата братя.

"Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни имена. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя.

Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да остана в челните позиции на световната ранглиста", пък заяви Тервел точно преди отпътуването за африканската страна.