Спортната комисия в Калифорния се произнесе по случая с Кубрат Пулев и новините са възможно най-добри.

Боксовият лиценз на Кобрата е възстановен с пълно единодушие от 6:0 гласа на членовете на комисията.

Санкията му бе наложена след непредвидена целувка по устата на журналистката Дженифър Равало, непосредствено след мача му с румънеца Богдан Дину в САЩ.

Известната още като Джени Суши репортерка и нейната адвокатка Глория Олред също присъстваха на събирането.

Те се опитаха с дълги изявления да убедят журито, че трябва допълнително наказание да бъде наложено на българина, но комисията бе категоричнa.

Кубрат премина успешно обучителен курс срещу сексуален тормоз и както той, така и ръководителите смятат, че българинът е осъзнал грешката си.

Пулев бе подтикнат да говори на английски без преводач, но в крайна сметка се справи успешно, описвайки начина по който се случва и как този курс го е променил. 

Така вече боксьорът в тежка категория може спокойно да мисли за следващия си мач, а казусът с Равало официално е приключен.

Ето какво каза родният боксьор пред комисията:

"Първо, искам да кажа, че още веднъж се извинявам за целувката. Много съжалявам за тази целувка. Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Преминах през курса, учителят ми обясняваше нещата, гледах много филми, които бяха лесни за разбиране. Не беше нищо трудно за осъзнаване и беше много интересно за мен.

Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение. Научих, че не само аз, а и всички хора, трябва да знаят това. Сигурен съм, че някои хора просто не знаят, защото не се говори по тази тема. Знаех, че е грешка още тогава, но бях много емоционален и исках да споделя победата си, не беше сексуално.

Бях на срещи с много жени, много професори, беше много интересно. На срещите им казвах, че в света се нуждаем от повече обяснения по темата и да бъдат хората запознати с тази тема. С удоволствие бих записал видео обръщение, което да бъде част от вашата кампания и да се качи на сайта ви. Мога да бъда лице, щом е за добра кампания. Жените имат нужда да виждат, че някои разпознаваеми лица говорят открито по тази тема с цел да им помогнат.

Няма проблем и да публикувам в социалните мрежи на български по тази тема, не само на английски. Но моите фенове ме разбират, защото и в България говоря много по въпроса. Смятам, че целият свят трябва да се образова по темата".