Американският боксьор Джарел Милър, който има мач срещу Антъни Джошуа на 1 юни, бе хванат с допинг.

"Голямото Бебе", както е прякорът на боксьора, е дал положителен тест, като във взетата му на 20 март проба, е било открито наличието на ендуробол, който помага за по-бързо горене на мазнините и ускорява възстановяването.

Това поставя под сериозен въпрос мача му срещу Джошуа в Ню Йорк, в който британецът щеше да защитава три от четирите си титли.

Очаква се решение на Американската антидопингова агенция, като единствената надежда на непобедения до този момент Милър е, че пробата е била взета в несъстезателен период, повече от два месеца преди мача в "Медисън Скуер Гардън".

От щаба на Антъни Джошуа заявиха, че ще изчакат официалното решение, а ако мачът срещу Милър пропадне, ще бъде намерен друг съперник за същото място и дата.

Тук вече британските медии замесват името на Кубрат Пулев.

Кобрата е задължителен претендент за титлата на Джошуа в IBF, което може да накара щаба на британеца, да го избере за съперник на 1 юни.

Проблемите на Пулев в САЩ след целувката с Джени Суши обаче могат да му попречат за втори път да срещне Джошуа.

Боксовият лиценз на Кобрата в САЩ е временно замразен, като решение ще се вземе след изслушването на 14 май в Калифорния.

Ако решението не е в полза на българина, той няма да може да проведе мач на 1 юни в Ню Йорк и надеждата му за нов двубой срещу Джошуа ще пропадне.