Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Ридел Букър на 9 ноември във Фресно, Калифорния.

Бившият затворник, който не се бе боксирал близо 12 години, преди да се завърне през 2018-а, даде интервю за специализирания сайт East Side Boxing, в което говори не само за предстоящия мач. Ето думите на 38-годишния Букър.

 

- Сигурен ли е мачът с Пулев? Как и кога разбрахте за такава възможност?

- Догоговорът е почти готов. Питаха ме за такъв бой миналата събота. Отвърнах им да се върнат с малко повечко пари, след което в неделя видях, че мачът е насрочен. Значи са оправили нещата с парите и чакам боя.

- Какво мислите за Пулев?

- Гледах последните му мачове. Първичен боксьор, много силен физически. Не мога да кажа кой знае колко за него. Опитва да прави боевете си малко мръсни, удря понякога опонентите отзад по главата, има "заешки удари" и такива неща. На една възраст сме, няма да ми се наложи да се изправям срещу някое хлапе, което да ми вкарва по 1000 удара на рунд.

- Как можете да го победите?

- Определено мога да го надиграя на ринга и да спечеля повече рундове. Не тръгвам да нокаутирам съперниците, освен ако не се открие чиста такава възможност. Аз съм техничен боксьор с висока интелигентност на ринга. Досега тренирах с Олександър Усик, сега съм в лагера на Дионте Уайлдър. И двамата могат да ви кажат колко сложно е срещу мен на ринга - бърз съм, подвижен съм.

- На 38 години сте, все още ли вярвате, че можете да стигнете до върха?

- Много често боксьорите в тежката категория достигат върховата си форма в по-късна възраст. Тези 12 години отсъствие от спорта са ме запазили, не съм амортизиран и заради тях. Казах ви - интелигентен боксьор съм. След като се държа спокойно и на ниво на ринга срещу Усик и Уайлдър - а аз го правя, макар и в спаринги - съм готов за всяко изпитание. Преди година бях в спаринг екипа и на Антъни Джошуа, той също може да каже дали му е било лесно с мен.

- Шокира ли ви Анди Руис с победата си над Джошуа?

- Напълно. Антъни подцени този мач и аз добре разбирам защо. Ако бях на негово място и бе отпаднал мача с Джаред Милър, както се случи, щях да искам отлагане, а не подмяна на съперника. Не бе концентриран за Руис и - ето резултата.

- Кой ще спечели реванша?

- Това е бокс в тежка категория, всичко може да стане. Ще има големи съмнения и въпросителни в главата на Джошуа. В стил: "Никога не бяха ме нокаутирали, но какво ще стане, ако този пак ме удари така?". А как ще се справи Руис с напрежението, със славата, с големите пари и тежестта на това, че е шампион? Много, много ще е интересно.

- Ако сътворите сензация и победите Пулев, ще имате шанс и за мач за титлата. Българинът е на път към такъв срещу победителя от Джошуа и Руис. Може ли да се окаже, че мачът срещу вас идва в неудобен момент за Кубрат?

- Една такава победа ще промени живота ми, без съмнение. Не приемам нищо за даденост, ще се боря за победата. Не се отказвам, не се предавам и не губя без битка. Нямам търпение да дойде този бой.

 

Embed from Getty Images