Състоянието на Антъни Джошуа вече е минало 100 милиона лири, твърди британската преса днес.

Според последните финансови отчети на компаниите, свързани с боксьора, неговите банкови сметки и собствености на имоти са на стойност около 109 милиона лири.

Това го прави и най-богатият британски боксьор в историята, както и първият, минал бариерата от 100 милиона. Ленъкс Люис бе считан за №1 досега.

Джошуа има сериозно портфолио от компании, управлявани от негови сътрудници, в които е главен инвеститор. Само приходите му от бокса също са сериозни, както и от личните рекламни ангажименти.

Втори сред боксовите звезди във Великобритания остава Тайсън Фюри - неговият опонент и човекът, с когото очакваме да излезе на ринга съвсем скоро за два мега сблъсъка, обединяващи всички пояси на шампион в тежката категория.

Фюри е със състояние от около 40 милиона лири.

Същевременно бащата на Тайсън - Джон Фюри, изказа мнение, че около мачовете на сина му с Джошуа има повече спекулации и слухове, отколкото реални новини.

"Какво са подписали? Нищо - обяви таткото на Циганския крал. - Тайсън е в дома си в Моркамб и си почива, ударил го е на живот. Ей Джей също не е в някакъв интензивен тренировъчен режим, доколкото чувам. Чакат..."