Амфитеатърът в хърватския град Пула може да приеме срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. "Арена Пула" е сред шестте най-големи оцелели римски арени в света, а за възможността двамата боксьори да се бият там говори Ивайло Гоцев, който е мениджър на Кобрата.

Първоначално двамата боксьори трябваше да мерят сили на 20 юни на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон, но пандемията от COVID-19 принуди организаторите да отложат дългоочаквания двубой.

"От двата лагера си дадохме четири седмици, за да намерим нова територия за провеждането на този мач, ако ситуацията в Англия не се промени. Една от опциите е Хърватия, там има уникален римски амфитеатър - "Арена Пула". Преговорите вървят", обяви Гоцев и каза още, че вероятно битката ще се състои през август или септември.

Античното съоръжение, което в древността е било използвано и за гладиаторски битки, понастоящем приема предимно концерти.

Embed from Getty Images

Спортните събития на "Арена Пула" досега са били два хокейни мача през 2012 година. Капацитетът му е около 7000 седящи места.

"Тази опция ни допада, защото е в Европа, в средата на континента. Самата арена предразполага за безпрецедентен за нашето време мач. Но трябва условията да бъдат изгодни за всички страни", допълва Гоцев. 

Мениджърът каза още, че България не е сред вариантите, защото от британския лагер не биха се съгласили на подобен ход и добави, че Пулев е бил готов да се бие дори в "задния двор на Джошуа със семейството му в ролята на съдии", визирайки отмененото събитие в Лондон.