Предложенията за арена и формат на боя на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа не спират, като има и доста причудливи такива. За мача, който трябва да е защита на титлите на британеца в тежка категория, няма ни дата, ни място, ни детайли около организацията.

Еди Хърн, промоутърът на Ей Джей, вече организира един странен и различен мач - на 22 август, ако всичко с тестовете на двамата боксьори и щабовете им мине добре, ще се бият Дилиън Уайт и Александър Поветкин.

Срещата е не в зала или на стадион, а в имението на Хърн в Есекс, където е и офисът на компанията Matchroom Boxing.

Мястото разполага със зала, която е тренировъчна, а до нея е изграден модерен ринг с осветление, подобно на този в Саудитска Арабия, където Антъни си върна титлите от Анди Руис в края на 2019-а. Разбира се, не толкова пищен и впечатляващ, но достатъчен за голям мач.

Срещата на 22 август ще е тестова за това дали в имението на Хърн да не се проведат и още големи битки, включително и тази, която ние чакаме най-нетърпеливо.

"След като забраните продължават да са в сила и ще загубим големи пари от липсата на публика, не виждам проблем мачът на Джошуа в защита на неговите титли да е тук - каза Хърн от дома си за Sky Sports. - Имаме всичко необходимо, а и Ей Джей неведнъж е тренирал в "градината ни". Познава мястото. Не съм сигурен дали това ще е локацията, но ако при Уайт и Поветкин всичко мине гладко, защо не?"

Остава впечатлението, че ежедневно приоритетите и визията на хората около Джошуа за мача се променят.

Преди седмица като възможна арена бе спрягана "Ройъл Албърт Хол", още по-рано - стадионът на Тотнъм, днес градината в имението на Хърн...

Явно нещата изобщо не подлежат на прогнози и в момента се хвърлят напосоки варианти, които са далеч от това да са сериозни и окончателни.

"Искаме мачът с Пулев да е пред публика, разбира се - каза още Хърн. - Но по-важно е Джошуа да се бие в рамките на 2020-а, независимо къде и по какъв начин. Ако има ограничения и трибуните са празни - така да е.

Ще опитаме да компенсираме загубите с платено телевизионно излъчване, от абонаментите. Няма да е лесно..."

Изследване в Англия показа, че интересът към Джошуа е доста по-малък в момента от рейтинга на Тайсън Фюри - другия британски шампион в тежката категория.

 

 

Снимка: Twitter