Седем години затвор очакват непобедената боксова звезда Джервонта Дейвис.

Световният шампион в две различни категории е обвиняем за причиняването на пътен инцидент, след който са пострадали четирима души.

Въпросният инцидент се е случил миналия ноември, а боксьорът е избягал от мястото на произшествието, оставяйки останалите ранени участници на произвола на съдбата.

По същото време Дейвис, който е смятан за една от бъдещите суперзвезди на леката категория, е бил и с невалидна шофьорска книжка.

Произшествието се е случило на място с камери за видеонаблюдение, които са показали как Дейвис причинява катастрофата със скъпия си спортен автомобил, след което бяга с автомобил на свой приятел.

Ако бъде признат за виновен от съда, каквото се очавка и да бъде решението, Джервонта Дейвис ще отнесе присъда от 7 години зад решетките.

Това, което го спасява от по-тежка санкция е, че за щастие останалите четирима участници в инцидента са се възстановили напълно от травмите си.

26-годишният американец е с рекорд от 24 победи от 24 мача на професионалния ринг. Той е протеже на непобедената легенда Флойд Мейуедър, който го определи за свой наследник и финансово подкрепя кариерата му.

За роденият в Балтимор боксьор обаче това не е първата изцепка извън ринга, но може да се окаже тази, която ще обрече кариерата му, която наистина можеше да е бляскава.