Седем от деветте родни боксьори записаха победи и се класираха за полуфиналите на турнира "Странджа" през вчерашния ден.

Сигурен медал си осигуриха Даниел Асен, Ясен Радев, Кристиян Николов, Рами Киуан, Хавиер Ибанес и Уилиам Чолов.

Най-популярният ни боксьор сред аматьорите в момента - Даниел Асенов, който е трикратен носител на Купа "Странджа", победи убедително италианеца Мануел Капаи с 4:1 съдийски гласа.

Шесткратният европейски шампион изигра нов много убедителен мач, като за място на финала ще се бори с казахстанеца Махнуд Сабирхин.

Място на полуфиналите, което осигурява минимум бронзов медал си осигури и Ясен Радев. Той надви с 4:1 съдийски гласа украинеца Ростислав Билостоцкий.

Полуфиналист е и Кристиян Николов, който в категория до 80 килограма постигна категоричен успех с 4:0 над немеца Бен Ехис. За място на финала той ще спори с друг германец - Силвио Ширле.

Младата ни надежда в бокса - Уилиам Чолов, записа втория си успех при мъжете, като това му осигури място на полуфинал в категория до 75 килограма.

Чолов записа победа с 5:0 съдийски гласа над норвежеца Миндаугас Гедминас.

За България победи записаха Рами Киуан и олимпийският шампион за младежи Хавиер Ибанес.

Куиан победи драматично с 3:2 гласа украинската звезда Олександър Хижняк, като решението на съдиите предизивка доста протести и недоволство в щаба на украинеца.

Ибанес пък бе категоричен и с 5:0 разби шведът Небил Ибрахим.

За съжаление Красимир Джуров и Кирил Русинов записаха поражения и не успяха да намерят място на полуфинал.