Аманда Нунес, наричана Лъвицата, бе победена сензационно във втория рунд на нейния двубой в клетката на UFC от Джулиана Пеня.

Американката спечели битката със събмишън и отне титлата от най-титулуваната и безспортно най-голяма звезда в ММА при жените.

Нунес не бе губила от 7 години и се смяташе, че е в отлична форма. Тя бе спечелила 12 поредни боя, като в нито един от тях не изглеждаше хегемонията да е под въпрос.

Нарекоха победата на Пеня "най-голямата сензация в историята на UFC при жените" и това съвсем не е случайно.

Лъвицата е най-доминиращата състезателка в бойните спортове, която просто разбиваше съперничките си до понеделник рано сутринта наше време.

В първия рунд изглеждаше, че това ще се случи и с Пеня, която имаше много труден първи рунд срещу шампионката. Но във втория тя се съвзе и след серия удари, разклатили Аманда, я "задуши" за сензационната си победа.

"Ако съм имала нужда да си докажа, че няма невъзможни неща, това беше вечерта - каза Пеня. - Да победиш най-великата в нашия спорт, която изглеждаше напълно непобедима, е нещо невероятно. Аз не се съмнявах, че мога да го направя. Но едно е да го мислиш преди мача, а друго - да го направиш вътре в октагона."

По-рано в същата галавечер в Лас Вегас Чарлз Оливейра победи Дъстин Пурие и си върна титлата в леката категория при мъжете.

Това бе вторият най-очакван мач от зрелищната нощ в бойните спортове.