Големият български боксьор Серафим Тодоров даде своето мнение за ситуацията около целувката на Кубрат Пулев с Джени Суши и настоящото състояние на най-добрия български боксьор.

Единственият, който е побеждавал Флойд Мейуедър, даде интервю пред Букмейкър рейтинги и го споделяме в автентичния му вид:

- Сарафче, как си, къде те откриваме, какво правиш?

- Братленце, благодаря, че ме търсите, че пишете за мен понякога. Не живея особено добре, в Германия съм при семейството си. Ама душичката ми е в България. Искам и съм намислил скоро да се прибера. Вече не се издържа тук, няма какво да правя.

- Как е животът в Германия?

-Ей, не можеш да си представиш как хората ме поздравяват и ми казват - ти си национален герой в твоята страна. Защо си тук, прибери се в родината си. Ти все още можеш да дадеш много на бокса. Аз съм убеден, че наистина мога да дам на бокса много. Още съм млад, през юли ще стана на 50. Знаеш ли кое ми тежи, че по света ме признават навсякъде, където стане дума за бокс. В България винаги ми е било малко мъчно, не получаваме докрай признателност... Но аз винаги съм бил мъжкар, не се моля, не правя наколенки. Но съм убеден, че мога да помогна със знанията си.

- Сараф, видя ли какво стана с Кубрат Пулев в Америка? Тази целувка...

- (прекъсва ме). Приятелче (прави пауза). Абе, не е комфортно, някак си не ми харесва. Там е Америка, не е България. Нали ме разбираш добре. Кубрат ми е братче, приятелче ми е, много го обичам, винаги ще помогне на близък. Ама един спортист и то известен като него трябва да се държи добре. Аз никога не бих го направил това нещо.

Снимка: Личен архив

- Кубрат Пулев твърди, че го е направил под плод на емоция след победата?

- Не са хубави тези неща. Цял свят те гледа, как ще я награбиш и ще я целуваш така?! Аз не знаех какво се е случило, синът ми отвори телефона и ми показа клипчето. Лошо... (пак прави пауза). Лоша работа, защото там е Америка. Там за един ден може да те издигнат и да те направят милионер, а на другия ден да ти вземат и последната дреха от гърба. Дано Господ му помага и го пази Кобрата, загазил е.

- Журналистката нае и сериозен адвокат, очаква се тежка битка?

- Виж, там законите са си... Да не продължавам. Там законът е еднакъв и за Тръмп, и за Кубрат Пулев. Въпросът е, че тази жена сега ще се възползва от това нещо и дано не го съди за много пари.

- Възможно ли е някой да е посъветвал Кубрат Пулев да направи нещо, за да предизвика интерес, в Америка боксът доста залага на това поведение? Виждаш как на пресконференции и преди кантар големи звезди от ранга на Джошуа и Уайлдър се заканват и правят шоу.

- (смее се). Шоу...ти видя какво стана. Как ще прави шоу?! Така не се става известен. Тоест, известен ставаш с тая постъпка, ама утре може ония с доларите да ударят със закона по масата и да кажат - виновен си. В Америка дерат яко. Ей, ти не знаеш какво е Америка. Аз като ходих още навремето и един приятел ми казва следното: "Сега трябва да се обадя на брат ми да го попитам, може ли да му отида на гости?!" И аз го питам - чакай, бе, вие тука така ли живеете, как ще питаш брат ти дали може да отидеш у тях. Там има дисциплина. Тука е по-хайтаво. Аз тука отивам при брат ми, влизам през вратата и сядаме на масата (смее се). Затова ти казвам, че там законите и самото общество са други.

- Ти спомняш ли си някаква твоя подобна постъпка като на Кубрат Пулев?

- Около мен винаги е имало красиви журналистки, всякакви жени. Никога обаче не съм си позволявал да напрява подобно нещо. Може да говорим, да й поискам телефона, да я питам - иска ли да пием кафе. Давам ти примери. Ама така публично не бих постъпил по този начин. Но те си знаят, големи момчета са. Дано всичко приключи добре, защото и двамата с Тервел са много добри боксьори.

- Докъде може да стигне Кубрат Пулев?

- Много е добър. Страхотен е, мощен е, удря здраво. Не говоря празни приказки, знаете, че май малко разбирам от бокс (смее се). Само да мине тази история с целувката и нещата да се подредят, другото не го мислете. Кобрата е българин, а ние винаги сме доказвали, че сме яка работа. Спомняте си, че навремето убих света - американци, кубинци, руснаци. Мачках здраво на ринга.