Тайсън Фюри е новият крал на бокса по безапелационен начин, след като отказа с технически нокаут Дионте Уайлдър в седмия рунд на реванша им в Лас Вегас. Няма по-безспорен шампион, въпреки че Циганския крал държи само пояса във версия WBC.

В свой стил, огромният тип с невероятно чувство за хумор и усет за шоуто, говори пред купа британски репортери още пред съблекалнята си в залата.

"Какво ви говоря от шест месеца, момчета!? - обърна се той към сънародниците му, които го поздравяваха. - Обяснявах на всички, че Циганския крал ще си върне трона. Всеки, който има по две уши и може да слуша, ме е разбрал. Ето, че го направих.

Аз дойдох да го нокаутирам и това стана. Сега ще празнуваме. Отиваме навън тази вечер, отиваме из Вегас! Не мога да мисля за следващия бой, нито е честно да очакваме от Дионте да каже нещо сега, след като е загубил. Има клауза в договора и 30 дни, за да я активира.

Благодаря на всички фенове, усещах невероятна подкрепа. Тук тази вечер имаше 99 процента фенове на Тайсън Фюри! Вегас е моят дом, Америка ме обича!

Излизането ми върху трон към ринга си беше моя идея, аз съм луд, но това подобава на един крал - да се появи на трон.

Не ме питайте за Джошуа, той можеше да е тук тази вечер, но не се реши да дойде в Щатите да се бие с Дионте. Аз го направих, аз превзех Америка! Няма да говоря тази вечер за Джошуа...

Бих Кличко насред Германия, после бих Уайлдър в Лос Анджелис, въпреки че не ми дадоха победата. Сега го бих и във Вегас! Кой е номер едно тогава?! Аз съм кралят!"

По-късно, на пресконференцията в залата, облечен в костюм - типичен за колорита му, Тайсън каза още:

"Естествено, че ще дам реванш на Дионте, ако активира клаузата. Той е шампион и аз го уважавам много. Той ще се върне, да знаете. Уайлдър е характер и боец.

Трябваше да победя във втория рунд, това леко ме разочарова. Но и в седмия не е зле. Оценявам предишния ми бой с него като провал, защото за мен ремито е провал. Не е победа, нали? Нямах съмнения, че съм по-добър.

С моята техника аз мога да нокаутирам всеки, да надиграя всеки и да победя всеки. Чувах какви ли не глупости - ударите ми не били достатъчно мощни, ръцете ми били като възглавници... 30 победи, 29 с нокаут! Не е зле за човек, на когото юмруците са като възглавници, нали!?".