Антъни Джошуа свали маската на "доброто момче" и за първи път нападна словесно медии, експерти и колеги, които го критикуват.

Британският шампион в тежката категория на профибокса дори влезе в режим "Жозе Моуриньо", като изтъкна своите успехи и титли, за да удари словесен шамар на критиците.

Думите му идват дни преди големия бой с руснака Александър Поветкин на "Уембли" (събота от 22 ч, пряко по Диема Екстра) и в разгара на анализите, че Антъни бяга от сблъсък с американския шампион Деонте Уайлдър.

"Явно не мога да угодя на всички - каза Джошуа пред BBC. - Забавлявам се с критиките. Бих се 16 пъти преди да имам право да стана Световен шампион, три години като аматьор се готвих за Олимпиадата и спечелих злато, обединих поясите на шампион в дивизията на тежката категория... И пак не им е достатъчно да спрат да говорят.

Започвам да ставам дебелокож към тези критики, просто не ми пука. Или ме подкрепяйте като боксьор и като личност, или - не ме интересува.

Мач с Уайлдър ще има, неизбежно е. Щом и двамата сме с пояси, щом се бием в една и съща епоха, в една и съща категория, все някога ще се срещнем. На 13 април датата е резервирана, "Уембли" е свободен за бокс. Ако победя Поветкин, тогава може да е редът на Уайлдър или Тайсън Фюри.".

Последните двама имат уговорен бой в Америка, но датата е още неуточнена. Знае се само, че ще е преди края на 2018 г.