Президентът на UFC Дейна Уейт съвсем скоро ще се срещне с Хабиб Нурмагомедов, за да обсъди с него евентуалното му завръщане в спорта. Руският ММА боец се отказа след победата си над Джъстин Гейджи, която бе под №29 за него в 29 мача в октагона. Мотивът за решението на Хабиб бе смъртта на баща му, който бе и негов дългогодишен треньор.

"Вярвам, че той ще възобнови кариерата си. Досега не е казал, че ще се върне, но ще се срещнем в Абу Даби. Много скоро. Ще ви уведомя, когато трябва да знаете дали има нещо", категоричен бе Уайт.

Хабиб неведнъж подчерта, че решението му е окончателно и не желае да се бие повече, но явно Уайт вярва изключително много в умението си да убеждава или просто знае нещо конкретно.

32-годишният Нурмагомедов държи световната титла в леката категория на UFC вече две години и половина, като това е абсолютен рекорд в цялата история на смесените бойни изкуства. Освен това дагестанецът притежава и върховото постижения за най-много поредни победи в категорията си с общо 13.