Президентът на UFC Дана Уайт заля със студен душ амбициите на Тайсън Фюри да забавлява света и да тества себе си в ММА.

Боксовият ас с прякор Циганския крал, ясно заяви желание да се пробва в октагона на смесените бойни изкуства, след като дебютира в кеча преди седмица.

"Всичко е възможно, естествено - каза Уайт в интервю за TZN. - Ако Фюри иска да се бие в ММА, имам един тон хора, готови да се изправят срещу него. Ако се промотира по правилния начин, неговият следващ мач в бокса (вероятно с Дионте Уайлдър) ще е един от трите най-големи мача в историята на спорта. Не разбирам желанието му да се мести от бокса.

Защо да идваш тук при нас и да те размажат в клетката, а не останеш там, където си суперзвезда? Работил си цял живот да си топ боксьор, за да рискуваш всичко това и да дойдеш в ММА. Това няма да свърши добре, предупреждавам те."

Точно потенциалният реванш с Уайлдър, с когото направиха изключителен мач преди година, завършил без победител, остава пречката за смяна на спорта от Циганския крал.

Фюри е с баланс 29-0-1 (без поражение), а Дионте е 41-0-1, също без да е загубил на професионалния ринг. Мачът им се очаква с огрпомен интерес и вероятно ще счупи всички рекорди за аудитория, хонорари и pay-per-view абонаменти.

И въпреки това британецът продължава да говори за UFC като следващата си голяма цел.

Той дори назова имената на хората, с които иска да се бие в октагона - Стипе Миочич, Даниел Кормие, Франсин Нгану, Дерик Люис... Всеки от асовете в тежка категория.

Тайсън разкри и за договорка с Конър Макгрегър за съвместни тренировки, които да му дадат нужните познания за ММА, където се иска много повече от това да си добър боксьор.

"Гледам на такава възможност изключително сериозно - каза Фюри в интервю пред BBC. - Не ме е страх от нито един от тези типове в тежката категория (изброените по-горе - б.р.). Аз съм най-лошото копеле в бойните спортове, аз съм Циганския крал. Ще се справя с всеки."