Шампионът на WBC Тайсън Фюри е известен като един от най-големите шоумени в бокса и затова не е изненадващо, че бързо постигна съгласие за любопитен мач.

След като Циганския крал не успя да си намери сериозен опонент за боксов сблъсък на високо ниво, той се спря на напусналия UFC боец Франсис Нгану.

Двамата се разбраха да премерят сили в исторически сблъсък, който много ще наподобява на онзи между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър. Тогава отново боксьор и ММА боец излязоха един срещу друг, а битката бе спечелена от Мейуедър.

Сега Фюри отново залага на шоуто в двубой, който се очаква да донесе огромни приходи.

Нгану напусна UFC през януари и ясно обяви, че иска да прави кариера в бокса. Двамата също така вече си отправиха няколко закани в социалните мрежи, а официално двубоят трябва да се обяви до броени часове, твърди "Сън".

"Мисля, че се говореше много как аз и Нгану ще се бием един срещу друг. Той иска да се захване с бокс и иска да се бие с мен, дори беше на една от последните ми битки и се качи на ринга и се изправи срещу мен! Има потенциал. Имаме много предложения от Близкия Изток за домакинство на тази битка през лятото", потвърди преди седмица Фюри.

Последният мач на британеца бе в края на миналия сезон, когато спечели трилогията с Дерек Чисора.