Тайсън Фюри не се отказва да бъде различен и цветен герой в бокса, а вече... и на други рингове.

Циганския крал от Великобритания официално става кечист! На 31 октомври той ще излезе срещу Броун Строуман в Саудитска Арабия в част от шоуто на организацията WWE, която организира галавечерите в този полуспорт, полуспектакъл.

Цялата история бе създадена и развита като сценарий със скандали между двамата в предишните дни, а в сряда Фюри нахлу на ринга по време на мач на Строуман и го предизвика - пак точно в шоустила на кеча.

"Тук не носим ръкавици", заяде се Адам Шер, както е истинското име на звездата от WWE. Фюри отвърна, че не се страхува от никого.

Става дума, естествено, за много пари.

Истински бой няма да има, както бе например в боксовия мач на Тайсън с Ото Валин преди седмици, след който британецът бе шит с 40 шева заради тежка аркада. Шоуто в Саудитска Арабия ще е за големи хонорари.

Фюри не е първият голям боксьор, който влиза в играта на WWE. През годините са го правили Майк Тайсън и Флойд Мейуедър, а шоутата с тяхно участие (еднократни) са сред най-гледаните в историята.

Куриозно, претендентът за титлата в тежката категория може да постигне още един удар с участието си в Саудитска Арабия.

Шоуто с негово участие е новина, обиколила за часове света. Интересът е огромен и е на път да позасенчи реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа пак там на 7 декември. А Фюри определено би харесал това той да е в центъра на новините, а не двамата му конкуренти.