Щабовете на Антъни Джошуа и Дионте Уайлдър са в преговори, обяви шампионът от Великобритания.

В интервю за Sky sports Ей Джей призна, че е направил оферта на американския Бронзов бомбардировач за мач, който може да се осъществи още през тази календарна година.

Притеснително, Антъни говори и за Олександър Усик, но не и за българския претендент Кубрат Пулев, с когото е длъжен да се бие в следващия си мач.

Уайлдър ще срещне Тайсън Фюри в реванш за титлата на WBC, като боят им на 22 февруари е чакан с огромен интерес.

Джошуа ше брани две от своите три титли срещу Пулев през пролетта, като ще оваканти пояса във версия WBO. Но вниманието и на двамата изглежда насочено към мач, който да обедини титлите.

"Имахме срещи - призна Джошуа. - Такива имахме и с мениджъра на Олександър Усик, но и с Уайлдър, за да сме сигурни, че ще има обединителен мач. Всички по света искат той да спечели реванша с Фюри, за да може да се бие с мен. Ще бъде страхотен бой, той има невероятна дясна ръка, аз имам отлична лява...

Дионте вече мисли по темата, въпреки че има клауза и за трети мач с Фюри. Но ако победи, той ще опита да скъса този контракт и да поиска мача на обединяване на титлите. С мен.

Всъщност обаче преди техния реванш, аз подкрепям Тайсън. Представете си само какво ще означава за Великобритания да имаме мач между двамата - мен и него, за обединяване на поясите! Двама британски боксьори в такъв мач, това ще е велико!

Сега имам мач, който трябва да изиграя, преди да мисля за обединяване. Всеки от претендентите иска да се бие с мен, длъжен съм да спазвам правилата.

Мач с Усик ще е много голямо предизвикателство, той е най-добрият боксьор в полутежка категория, който съм виждал. Готов съм за него."