Щабът на Антъни Джошуа обяви детайли около мача реванш за световната титла в тежката категория срещу Анди Руис.

На пресконференция в Лондон, агентът на Ей Джей - Еди Хърн, даде повече подробности и отрече появилия се днес слух, че шампионът Руис не е подписал договора за двубоя заради проблем с финансовите параметри.

"И двамата боксьори са сложили своите подписи, а контрактът е пратен на административните и ръководни органи на спорта - каза Хърн. - Очаква ни голям мач, който ще концентрира огромно световно внимание."

Импресариото обяви, че боят ще е на открит стадион в Риад, Саудитска Арабия, на 7 декември. Дестинацията бе разкрита преди дни и това е подложено на остри критики в европейски медии. Хърн, разбира се, намери аргументи за избора.

"Трябва да знаем, че светът не е само Великобритания и Америка - каза агентът. - Искахме да пратим мача някъде, където да разшири хоризонтите на спорта ни, да повиши популярността. Имаме това задължение към хората, които обичат бокса".

Доста мили думи, но едва ли са истина.

Саудитска Арабия плаща луди пари за спортни събития в последните години, за да излъска доста мрачния си имидж на ниво, съвсем различно от спорта.

В случая Хърн пропусна да каже, че офертата е избрана заради близо 40-те милиона долара, които всеки от щабовете на двамата боксьори ще получи.