Щабът на Кубрат Пулев е реагирал на новината за замразения боксов лиценз до 14 май с протестно писмо до Калифорнийската комисия по атлетика.

Това съобщи сайтът на българите в този щат - bulgariCA.com. Изданието следеше отблизо събитията около мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви в Коста Меса преди 10 дни.

Според информацията, писмото вече е изпратено и в него се обяснява позицията на Кубрат около скандала с репортерката Джени Суши. Очаква се съдържанието на протестния текст да бъде разкрито и пред медиите.

Говорител на комисията обяви, че Пулев "не е задължен да се яви на заседанието" на 14 май, където ще се разглежда въпроса с неговия лиценз. Но ако не го направи, просто ще остане без такъв.

С други думи - Кубрат трябва да е в Калифорния тогава.

Един боксов експерт каза своето мнение по скандала съвсем ясно. Джони Нелсън от Sky Sports не спести нищо, коментирайки темата:

"Виждаме това, което виждаме, видеата и снимките не лъжат. Жената твърди, че е била жертва на вълк, а в следващия момент е близо до вълка на афтърпартито и танцува в скута на приятел на вълка. И очевидно не е толкова шокирана и стъписана, колкото ни описа, че е била след целувката."