След новините от четвъртък, че мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев вече е договорен, от Острова сигналите по темата далеч не са еднозначни.

Все още липсва потвърждение от щаба на световния шампион, докато Кобрата сподели публикацията за такъв двубой през май 2020-а в Истанбул на личния си профил във Фейсбук.

Тоест - потвърди, че знае за договорка и всичко е наред около предстоящата среща.

Съвсем не в такъв дух е публикуваната късно снощи снимка в профила на Джошуа в Инстаграм, която показва шампиона, агента му Еди Хърн и украинеца Александър Красюк.

Той е личният импресарио на Олександър Усик, който се смята за другия възможен следващ съперник на Ей Джей.

Срещата между тримата е била вчера привечер в луксозния петзвезден хотел "The Dorchester" в центъра на Лондон и - което не е типично за него - Джошуа е побързал да сподели с милионите си последователи за нея.

"Беше приятно да говорим за бокс с Еди Хърн, Александър Красюк и хората от "258 мениджмънт", е написал под фотоса шампионът. И е добавил хаштаг #JoshuavsUsyk.

Не е ясно дали двата щаба са разговаряли за конкретен следващ мач, но... защо иначе биха се срещали сега, в средата на януари?

Очевидно не всичко е ясно и игрите от Хърн и хората край Джошуа продължават.

Усик е претендент №1 на версията WBO, а Кубрат - на IBF. Двете асоциации спорят кой има правото да е хронологично следващ противник на носителя на поясите, като вчерашната информация трябваше да е сложила край на неяснотата. Но изглежда именно още такава искат да създадат Хърн и Джошуа със срещата...

Това е и водещата теза на британските медии днес, които отричат да има договорка на Пулев и с Ей Джей за мач.

"Нищо не е подписано", твърди "Дейли Мейл". Изданието е категорично, че Кубрат е вероятен следващ противник, но няма споразумение за мач в Истанбул.

Докато това не бъде потвърдено от щаба на шампиона, въпросите ще продължат да бъдат повече от отговорите. Подхранвани очевидно и от Джошуа и хората му с публикации като тази от хотела.

Снимка: Instagram