Изненадваща пречка може да се появи на пътя на преговорите между щабовете на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, които в четвъртък се очаква да обявят предварителния договр за два мача между шампионите в тежката категория на бокса.

Сблъсъците на британските асове се чакат от всеки фен на този спорт, но се оказва, че подводните камъни са твърде много и постоянно се появяват нови.

След като украинецът Олександър Усик обяви, че няма да бъде такъв и ще се отдръпне временно от позицията си на претендент във версия WBO и следващ съперник на Джошуа, сега се появи името на сириеца Махмуд Чар.

Той е роден в Ливан, с родители сирийци и представител на тази страна, въпреки че живее от съвсем малък в Германия. 192-сантиметровият Чар ще се бие този уикенд в Маями срещу Тревър Брайън (САЩ) за позицията да е първи и непосредствен претендент във версия WBA.

Това е т.нар. "златна категория", а организацията потвърди, че ще нареди такъв бой.

Самият сириец е много популярен в Близкия изток и Германия, което го прави доста добър избор от комерсиална гледна точка. Освен другото, организатор и промоутър на боя му в Маями е Дон Кинг, като се предполага, че пак той ще се намеси в преговори за претендентски мач с Джошуа при евентуална победа на Чар сега.

Неочакваният претендент има 35 професионални боя в кариерата си, с 31 победи и 4 загуби.

Най-големите му успехи са срещу Александър Устинов, Кевин Джонсън и Дани Уилямс, а пораженията идват от Виталий Кличко, Александър Поветкин, Майрис Бридис и Йоан Дюпо. Не е боксирал на профиринга от края на 2017-а и е на 36 години.

Еди Хърн и щабът на Ей Джей засега не коментират темата, но такъв развой изобщо не изглежда невероятен след интервюто на Махмуд пред "Sky sports".

"Знам, че ако победя Брайън, следващият ми мач ще е срещу Джошуа - каза сириецът. - Готов съм за това. Увериха ме, че ще се изправя срещу шампиона, стига да си го заслужа."

Очевидно британските шампиони ще трябва да отместят още едно препятствие, преди да подпишат окончателните споразумения за двата им обединителни мача за четирите пояса в тежката категория.

Първият по план трябва да е през лятото.