Дилиън Уайт, който преди година отказа мач с Кубрат Пулев, отново взриви света на бокса с изказванията си.

31-годишният британец изобщо не е деликатен, когато види камера и трибуна за изява, като този път под прицела на голямата му уста попаднаха двама доказани шампиони - Антъни Джошуа и Дионте Уайлдър.

Припомняме, че месеци след пропадането на мача срещу Пулев, същият Уайт охули жестоко българина в интервю, наричайки го "боклук, който няма пари, за да се бие срещу мен".

"Тези двамата са пълен майтап, Джошуа и Уайлдър - каза този път Дилиън, който се готви да боя си срещу колумбиеца Оскар Ривас в Лондон в събота. - Те превръщат и цялата тежка категория в смехотворна с поведението си.

Срещу кого са се били? Избягват трудните съперници, защото ги е страх да не загубят от тях. Ето, Уайлдър е непобеден, но той не се е бил с никого, с нито един сериозен боксьор. ОК, единственият беше Тайсън Фюри и той трябваше да го бие, но съдиите се намесиха.

А Джошуа? Очаквах да победи Анди Руис, но - хей, това е тежката категория, човече. Подценяваш някого и губиш. Затова не искат да се бият с хора като мен, истинска световна класа."

Уайт очаква да е следващият противни на Джошуа или Руис, след като двамата изиграят своя мач-реванш. Същото обаче може да се каже за Пулев, както и за поне още двама от боксьорите, класирани като претенденти в отделните версии на професионалния бокс.