Подписването на договора за дългоочаквания супермач между Тайсън Фюри и Олександър Усик се бави заради спор за пари.

Двамата шампиони трябва да излязат в битка за обединяване на поясите в тежка категория, като преди срещата украинецът държи 3 от титлите, а англичанинът - една.

Първоначално се смяташе, че това ще се случи на 29 април в Саудитска Арабия. Датата засега остава актуална, но локацията най-вероятно ще е стадион "Уембли" в Лондон. И то само, ако двете страни се разберат за подялбата на хонорара.

Фюри държи съотношение да е 2 към 1 в негова полза, докато от щаба на Усик настояват за 50 на 50, информира "Спортната джунгла".

"Когато единият боец има три пояса, а другият само един, подялба 50:50 звучи честно. Дори по-честно, отколкото е в действителност - каза Красюк, цитиран от Boxingscene. - Ако Тайсън приеме разделението, ще означава, че е истински войн, който се бие за наследство, а не за пари".

Днес Красюк ще бъде в Лондон за финалния етап от преговорите с екипа на Фюри. Той добави, че има вариант двубоят да бъде изместен и за началото на май, но потвърди, че най-вероятният домакин ще бъде стадион "Уембли".