Един от гоемите шампиони в бокса Ивендър Холифийлд обяви сензационно, че също започва да тренира и ще се върне на ринга.

На 57 години, той е готов за предизвикателството да се появи с ръкавиците между въжетата. Вероятно - за благотворителни мачове. Преди дни същото обяви и Майк Тайсън, с когото го свързват най-големите боксови спомени за съперничество.

Двамата имаха велики мачове през 1996-а и 1997 г., като и двете срещи бяха спечелени от Холифийлд. Втората - с историческото отхапване на част от ухото му от Звяра Тайсън, довело до дисквалификация.

Ивендър е единственият боксьор в историята, печелил всички титли в две категории. Той е притежател на всеки пояс при тежките, като държеше титлите в продължението на близо десетилетие с малки изключения.

Холифийлд не се е боксирал от 2001 г., но е готов отново да го прави.

"Готови ли сте!? Моментът дойде... Шампионът се завръща...!", написа в Туитър легендата.

Неговата история след края на кариерата е доста мътна, като се говори, че е профукал около 100 милиона долара с различни бизнес инициативи и заради хазартните си увлечения.

В последните години е сподвижник на инициативи, свързани с подпомагане на бежанците в Европа, като дори бе в България като част от една такава.

Разбира се, новината развълнува феновете на бокса и започнаха първите интерпретации по темата. Дали ще видим трета класика Тайсън - Холифийлд? Дори на тези години, сигурно е, е тя ще бъде един от най-гледаните мачове в историята.

Двамата са в добри отношения в последното десетилетие, като участваха в обща реклама, повтаряйки пред камера случката с отхапаното ухо. Съперничеството изглежда забравено, но дали ще е така, ако се изправят пак с ръкавици между въжетата, пък дори и само демонстративен мач?

Напоследък Тайсън показа видеа от тренировките си и изглежда в страхотна форма. Той е на 53 години, с четири по-млад от Холифийлд.