Антъни Джошуа изигра странен мач, който още предварително бе обречен да бъде такъв от събитията, които го предхождаха.

Британецът просна тежко в седмия рунд Роберт Хелениус и го нокаутира - сам по себе си, зрелищен завършек на една боксова битка. Но преди това Ей Джей се наложи да изтърпи дюдюкания и дори откровени освирквания в зала "O2" в Лондон от публиката, която по традиция го обожава в града.

Бившият световен шампион в тежката категория напоследък е сочен с пръст за това, че практически избягва трудните съперници в категорията. А и срещу по-леките не е убедителен.

През април той спечели след 12 рунда и съдийско решение срещу Джърмейн Франклин, а сега трябваше да боксира срещу Дилиън Уайт, но противникът му бе уличен с допинг в дните преди мача. Не, че Джошуа има вина за това... И като заместник се появи финландецът.

За последен път до снощи, британецът бе изглеждал убедителен на ринга срещу българина Кубрат Пулев, а това бе преди почти три години.

Феновете в "O2" се ядосаха първо на забавянето, след като подгряващите мачове се проточиха. Около 23:30 ч местно време Джошуа влезе в ринга срещу финландеца Хелениус, наричан Северния кошмар. Но мачът доскучаваше и още от третия рунд се чуха освирквания.

В седмия Ей Джей намери брутално съперника с един от първите си чисти и точни удари - твърде малко за 7 рунда, но достатъчно, да простре на пода огромния Хеленуис. На него се наложи да се окаже помощ с кислородна маска, но се съвзе и напусна ринга на краката си.

Джошуа се радваше бурно, крещеше и се смееше, въпреки че феновете не бяха особено очаровани. Бившият шампион навлезе в трибуните и намери Конър Макгрегър, друга голяма фигура в бойните спортове с етикет "някогашен шампион", но в UFC. Двамата си пийнаха биричка и се посмяха, а едва след това Джошуа са оттегли към съблекалните.

През януари той ще се срещне с Дионте Уайлдър в мач, който се очаква да предложи далеч повече емоции и качество на феновете.