Кубрат Пулев се появи в УНСС, където започна своята магистратура в политическа специалност, доста по-различна от спортната среда, в която сме свикнали да го гледаме.

Той говори по горещата спортна тема свързана със загубата на Антъни Джошуа на ринга, като не пропусна да поговори и за политика.

Както добре знаем, Пулев има интерес да влиза в политиката, като наскоро дори обяви плановете за създаване на партия с име "Велика България".

"Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: "Аз знам всичко" - това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо... направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината.

Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: "Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница.

Мислех, че мачът с Джошуа ще е последен в кариерата ми. Бях изкарал коронавирус, не бях тренирал, нямах сили, не виждах как ще тренирам отново.

Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. И дори едните обвиняват другите в популизъм, а то самото е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се доверих. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат.

За дънките, как се казваше...Филип - Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на гол г*з. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат.

Завършили "Харвард", няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим "Харвард" ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства", сподели Пулев.