Случаят с Джарел Милър, който е дал нова положителна допинг проба, продължава да вълнува света на бокса. Претендентът в тежката категория вероятно ще бъде наказан поне за 2 години, след като това е трето негово провинение от подобен калибър и второ само за 16 месеца.

През 2019-а Милър, наричан Голямото бебе, пропусна шанса си да се бие с Антъни Джошуа след положителна проба 2 месеца преди мача за титлата. Сега му предстоеше завръщане на 9 юли в Лас Вегас, но отново то пропада, въпреки че официалните резултати от комисията в Невада още се бавят.

Самият Милър обаче призна, че тестът му отново е положителен и опита да се защити:

"Не трябва да ме наказват, защото не съм приел забранената субстанция умишлено - заяви озадачаващо боксьорът. - Вероятно е попаднала в организма ми с някой от медикаментите, с които лекувах травми през последните месеци.

Не разбирам защо ще ме наказват..."

Озадачаващо, нали?

И в никакъв начин не помагащо на Джарел да промени мнението, което в бокса вече е масово - не е особено умно да се спънеш не два пъти, а три пъти в един и същ камък.

"Просто го изхвърлете завинаги - реагира пред "Скай спортс" Ленъкс Люис, британският шампион в миналото. - Колко тъп трябва да си, за да те хванат три пъти с допинг?".

"Човече, той е уличен в употреба на забранени стимуланти в три различни щата - Невада, Ню Йорк и Калифорния - каза журналистът Андре Уорд, водещ на боксово предаване в ESPN. - Не виждам никакъв друг изход, освен голямо наказание.

Две или три години, което на практика ще го откаже от бокса."

Милър няма загуба в 24-те си гастрола на профиринга и бе смятан за един от топ претендентите за титлата в WBO. Той стигна до мач с шампиона Джошуа, но го пропусна глупаво заради положителен допинг тест.

Очакваше се след 2-3 победи при завръщането, отново да има шанс да се бие или с Ей Джей, или с Тайсън Фюри.