Поредното зрелище, което Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър подариха на боксовите фенове очаквано предизвика доста реакции из целия свят.

Естествено, че основната реакция бе възхищението от бокса на Тайсън Фюри, който според мнозина с този мач тотално затвърди, че просто е №1 в тежката категория в момента и няма конкуренция.

Очевидно най-класният боксьор, който въпреки огромните си габарити показва страхотна подвижност и работа с краката. А нокаутът в 11 рунд може и да е последният епизод в мач за титлата в кариерата на Уайлдър.

Разбира се, американецът има своите фенове, които отново започнаха да търсят различни причини за загубата, като най-честата бе бавното отброяване на съдията при двата нокдауна, в които Уайлдър прати Фюри в четвъртия рунд.

Зад подобна теза се обединиха редица американски ММА звезди, както и няколко бивши боксьори отвъд океана.

Това, което направи впечатление на масовия фен обаче бе реакцията на Дионтей Уайлдър след края на епичния сблъсък. Той категорично отказа да стисне ръката на Фюри, а по думите на британеца, Уайлдър е казал: "Не те уважавам, няма да ти стисна ръката".

Снимка: Getty images

Ествествено, че това е тотална липса на каквото и да спортсменство, особено за атлет с милиони фенове, имащ се за голям шампион.

Той дори не остана на ринга в минутите след мача, както по традиция правят повечето победени боксьори. Пример бе и Антъни Джошуа, който въпреки неприятната загуба от Олександър Усик преди месец, постоя около десетина минути на ринга от уважение към своя опонент.

След миналия мач между помежду им в началото на 2020-а, който британецът отново спечели, Уайлдър търсеше какви ли не оправдание в дните след срещата, включително и абсурдното твърдение, че в ръкавиците на Фюри е имало камъни.

Вчерашния двубой показа, че явно Уайлдър има сериозни проблеми с приемането на загубите, а подобно нещо констатира и неговият опонент.

"Показах нужното уважение, отидох да му стисна ръката, защото аз съм джентълмен. Ние сме двама войни, които дадоха всичко, подарихме шоу на хората и бе редно да си стиснем ръката, това щях да сторя дори и да бях загубил.

Той обаче си дръпна ръката и каза, че не ме уважава.

Не виждам проблем, просто един боксьор, който не може да губи. Нито е първият, нито е последният. Аз ще продължа да се държа като джентълмен, а за Уайлдър вече говорете в минало време", сподели Фюри.