Лудият претендент от Щатите Шон Стрикланд победи и детронира шампиона в средната категория на UFC Израел Адесаня след пет рунда в октагона, довели до единодушно съдийско решение.

Американецът напълно надигра нигерийския доминант в категорията, който бе считан едва ли не за непоклатим и "съвършен" в момента.

Никой не очакваше загуба на Адесаня, но в клетката на UFC очевидно не бива да се подценяват качествата на нито един от бойците.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ БОЯ>>>

Стрикланд започна изключително наелектризирано, но и много умно тактически, като в първия рунд свали шампиона със серия много тежки удари. Това бе и първи инкасиран нокдаун изобщо в кариерата на Адесаня в UFC.

Тарзан, както го наричат, се надъха още повече от този момент, продължи да е по-активен, по-точен в попаденията си и да доминира. Съперникът му бе неузнаваемо пасивен, може би и сериозно разтърсен от канонадата, която преживя в началото.

След края Адесаня джентълменски вдигна ръката на противника и призна поражението, призовавайки публиката в Сидни да аплодира новия шампион в средна категория.