Една от големите настоящи звезди в света на бокса -Тайсън Фюри, е убеден, че ще приключи кариерата си без загубен професионален мач.

Към този момент 33-годишният британец има 31 победи, едно равенство и нито една загуба, а мачовете пред него не изглеждат толкова много като бройка.

На 9 окмтоври той ще се изправи за трети път срещу Дионтей Уайлдър, след като в края на 2018-а двубоят им завърши без победител, а през февруари 2020-а Фюри отнесе американския си опонент.

При победа в този мач, за всички е ясно, че трябва да видим супер сблъсък срещу Антъни Джошуа, а след него самият Фюри признава, че едва ли ще има достатъчно интересно предизвикателство пред него.

"Не виждам боксьор, който да ме победи. Не съм губил мач до този момент, просто не мисля, че това ще се случи до края на кариерата ми.

Джошуа да спре да говори за мен, защото обстоятелствата са такива, бях задължен да играя срещу Уайлдър. Самият той има друг мач пред себе си, нека се съсредоточи там, защото вече си изпати веднъж.

Говорят само за хипотетични мачове, които не са факт и не са се случили. Дори и на мен всеки ми говори за Джошуа, това не ме интересува, готвя се за Уайлдър.

Всеки от тях е бил побеждаван, победя ли отново Уайлдър, имам мач с Антъни Джошуа. Един или два не знам, но не виждам как ще имам повече от три мача до края на кариерата си.

Просто след това не виждам съперник, който да ме заинтригува.

Преди трябваше да завлядявам света, приемах всеки опонент, исках да се бия постоянно, но сега ситуацията е различна, аз съм на върха. Гледах само към Кличко, когато бях по-млад. Знаех, че това е единствената ми цел и в крайна сметка я постигнах, изправих се срещу него и победих.

Не исках да продължавам с бокса, защото бях доста нестабилен в ментално отношение. Не можеш д се фокусирам, имах всичко, бях задоволен, просто пътят беше стръмен и само надолу.

На 27 бях готов да умра. Нямах нищо против днес да е последният ми ден, просто ужасна спирала, от която дори и семейството ми не успя да ме извади. Трябваше просто един ден сам да реша, че имам нужда от промяна и да се завърна към бокса", разказа той пред Sky Sports.