Дългоочакваният трети мач между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър изглежда все по-невъзможен вариант.

След зрелищното равенство в края на 2018-а и категоричният успех на Фюри в началото на тази година, феновете на бокса смятаха третия мач през декември за сигурен.

Тайсън Фюри и екипът му обаче са се спрели на различен съперник за двубоя, който ще се проведе на 5 декември в Лондон.

Това е немският боксьор от кюрдски произход Агит Кабайел, който е получил предложение за договор, като има 48 часа даде окончателния си отговор. В този двубой Фюри ще защитава световната си титла в WBC, като очакванията му са за лесна победа, след която той изцяло да насочи погледа си към Антъни Джошуа.

Именно това е големият план в света на бокса. Фюри да се справи с Кабайел, или който и да е съперник на 5 декември. Седмица по-късно пък Джошуа да се справи с Кубрат Пулев, а през 2021-а двамата британци да направят супер сблъсък, в който са заложени всичките пояси в тежката категория.

Колкото до Дионте Уайлдър, той имаше клаузза в договора, която му гарантираше трети мач срещу Фюри. Първоначално той трябваше да е през юли, но заради пандемията бе отложен за октомври.

Травма на Уайлдър наложи преместването му за декември, а заради игрите и увъртанията от страна на екипа му, Тайсън Фюри се отказа от мача преди няколко дни.

Той имаше това право, защото в клаузата бе записано, че ако двамата не се споразумеят за мач до октомври, такъв може и да няма.