Тайсън Фюри за пореден път показа, че има огромно сърце, правейки нов благотворителен жест.

Циганския крал реши да спаси бизнеса на неговия мексикански герой - Хорхе Капетило.

Мексиканецът се превърна в герой за Фюри през миналия септември, когато успя да закърпи ужасяващата му аркада в мача срещу шведа Ото Валин.

Образувалата се в третия рунд бе толкова жестока, че мнозина специалисти се чудеха след мача, как изобщо Фщри успя да издържи 12-те рунда, а след това и да победи в крайна сметка. След мача Фюри дори се нуждаеше от 47 шева, което за пореден път показва решителната намеса на Капетило, който в този мач за първи и последен път стоеше в неговия ъгъл.

Заради световната пандемия от коронавирус, фитнес залата, която Капетило притежава, трябваше да бъде затворена.

Мексиканецът, който от дълги години живее и работи в САЩ, се похвали, че веднага щом е разбрал за проблемите му, Тайсън Фюри се е притекъл на помощ.

"Не спира да ми помага, той е изключително честен и благороден човек. Разбра за проблемите със залата ми и ведна ми звънна да предложи помощ. Каза, че предоставя парите, за да може семейството ми да е осигурено и спокойно".

Мексиканецът също така си припомни онази вечер в Лас Вегас, когато се е нуждаел от туба и половина вазелин, за да успее Фщри да издържи до 12-ия рунд.

Той също така отдава заслуженото и на самия боксьор, който е правел всичко възможно да не получи удар в засегнатата зона.

Embed from Getty Images