На 14 септември Тайсън Фюри ще се върне на ринга, за да се изправи срещу Ото Валин в Лас Вегас. BBC го намира за интервю във вилата, в която е отседнал в подготовката си за боя. След месец се навършват три години, откакто Циганския крал призна публично за зависимост към наркотиците и алкохола, и започна битка с нея.

Фюри, както обикновено, не спестява нищо и говори по всяка тема, към която тръгва интервюто.

За това какво е щастието

В момента съм го намерил вътре в себе си. Преди го търсих къде ли не. Винаги търсих и очаквах повече, а и го измервах в неправилните пропорции. Питах се - жена, деца, пари, титли, кое е най-важното? Днес парите вече не ме интересуват, казано съвсем честно. И да имах още 10 нули в банковата сметка, все тая. Колко милиона трябват, за да си щастлив? Десет, двадесет?

Какви обувки носиш, колко струват? Каква кола караш - Ролс Ройс или някоя трошка?

Тъмната страна

Тя се появи след боя с Кличко през 2015-а, когато станах шампион. Това бяха три години, в които бях нещастен. Не тренирах, това е причината. А именно тренировките ми дават смисъл, дават завършеност. Тогава не ми пукаше. Днес знам, че дори да не ми плащаха милиони за това, бих тренирал дори безплатно.

Днес съм щастлив човек и няма да се върна повече от другата страна. Не искам пак да съм в ситуация, в която да нямам контрол върху себе си.

За арогантността му

По-скоро е самоувереност. Такъв съм от първия ден, в който станах боксьор, първо като аматьор. Никога не съм се съмнявал, че ще съм световен шампион. Всички в семейството ми знаеха, че това е неизбежно. Станах професионалист на 20 години. Бях дете.

Бил съм се с всеки от най-силните боксьори на моята генерация. Бих се с Уайлдър и Кличко.

Реванш с Уайлдър

Той е следващият, след Валин. И двамата знаем подробностите, мачът ще е на 22 февруари догодина, макар още да не е официално. Искам победата, парите не ме интересуват. Но парите ще бъдат добри.

За шегите с Джошуа

Никога не съм го обиждал насериозно, това са майтапи между нас. Чуваме се, пускаме си съобщения и се шегуваме един с друг. Казвам му - "ще те нокаутирам за нула време" и той отвръща нещо в този дух. Това е проблемът на това да имаш номерата на известни хора в телефона си, постоянно ти се иска да им звъннеш или да им пишеш.

Комуникацията ни с Уейн Рууни е отлична, особено ако сме заедно и пием по няколко халби... Влизаме в едни спорове... Ако ни видят или чуят от медиите, няма да е приятно.

Забавлявах се като гледах как мексиканецът Анди Руис би Джошуа, беше изненада..."

В този момент откъм съседното помещение, където са треньорите на Фюри, се чува мощно "Вива Мексико" и смях.

Достоен край на разговора.