Тайсън Фюри изрази увереност малко повече от месец преди двубоя си срещу Олександър Усик, който ще определи абсолютния световен шампион в тежката категория на бокса.

Двамата притежават поясите за различните федерации, като победителят ще събере всичките четири отличия, в първия подобен мач през новия век.

Вече дълги години тежката категория в бокса няма абсолютен шампион, а Фюри и Усик ще се срещнат един срещу друг на 18 май в Саудитска Арабия.

Фюри заяви, че няма нищо лично срещу своя опонент, но просто "дребните" момчета от полутежката категория нямат място при тези от тежката.

Това бе препратка към широко обсъжданата тема, дали действително по-малкият като габарити Усик може да се наложи при най-тежките. Той вече на два пъти срази Антъни Джошуа, но Фюри не е особено впечатлен.

"Знаем, че боксът е сложен бизнес. Казват се доста неща, но аз не изпитвам лоши чувства към него. Убеден съм, че и той не мрази мен.

Уважавам го като човек, а също така и като боксьор. Абсолютно всеки трябва да уважава неговите успехи, той е страхотен боксьор и ме очаква трудно предизвикателство.

Но аз съм уверен във възможностите си, сигурен съм, че ще го победя. Когато тези от средната категория дойдат при големите момчета, обикновено нещата не завършват добре.

Може да побеждавам по-скромните от тежката категория, но няма как да победиш елита, защото размерът има значение.

Именно заради това има различни категории, защото размерът има огромно значение в бокса. Ето защо сега е моето време, моята ера, аз съм господарят на тази генерация. Факт", каза Фюри.

Той също така определи себе си за боксова енциклопедия, а след това коментира и отложеният мач с Усик, който първоначално трябваше да се проведе на 17 февруари.

Срещата бе отложена заради аркада, която Фюри е получил по време на тренировъчен спаринг, а Циганския крал заяви:

"В началото бях леко депресиран. Няколко дни по-късно обаче си дадох сметка, че това е планът на Бог. Всичко с времето си и в крайна сметко по-добре късно, отколкото никога. Тогава не е било моето време да се боксирам, то е на 18 май".