Майк Тайсън от годините му на ринга бе плашеща гледка за съперниците, като прякорът Звяра вероятно е един от най-точно прилепващите изобщо в спорта. А и извън мачовете той имаше притеснителен вид, като заканите му често смразяваха кръвта на тези, на които предстоеше да го срещнат между въжетата.

Днес Майк е друг човек, като в откровено и любопитно интервю за подкаста Hotboxin призна, че ненавижда онзи Тайсън от годините на активната кариера.

"Давам себе си от онова време за пример на децата ми как не бива да се държат", разкри някогашният шампион в тежката категория.

И разказа още веднъж историята на подготовката за мача му срещу Ленъкс Люис през 2002 г., завършил с победа на британеца. Това бе един от най-дългоочакваните двубои в бокса.

"След победата над Джо Саваресе през 2000-а, аз вече знаех, че идва мач с Ленъкс - спомни си Тайсън. - Бях се надъхал страшно много и влязох в онова мое настроение... Исках да уплаша противника, да го накарам да не може да спи спокойно преди боя. Да му внуша, че искам да го нараня - а аз наистина исках.

И тогава наредих онзи безумен монолог, на който днес се смея, но и малко се срамувам от него..."

На пресконференцията след победата над Саваресе, Тайсън не отговаря на въпроси, а директно крещи монолог:

"Аз съм най-добрият в историята! Аз съм най-бруталният, зъл и непоколебим шампион на ринга!

Няма кой да ме спре! Ленъкс бил покорител!? Не, аз съм Александър Велики, не той! Аз съм Сони Листън, Джак Демпси... В тази категория съм, на великите. Защитата ми е непробиваема, атаката - неукротима. Искам сърцето ти, Ленъкс! Ще изям децата ти!"

След като чу думите си, пуснати в подкаста, Тайсън се захили и коментира:

"И после дойдоха онези глупави сцени преди боя, когато се сбихме на кантара. Всичко това не беше цирк, а наистина адреналин и огромна свръхмотивация, просто не насочена в правилната посока."

Мачът с Ленъкс Люис бе последният за титла в кариерата на Майк, като бе загубен. Три години по-късно Тайсън се отказа от активния спорт, въпреки че в момента тренира и се опитва да се върне, макар и само за демонстративни мачове. Двамата с Ленъкс са приятели, призна в подкаста Звяра.

"Познавам и децата му, не съм искал да ги ям", смееше се в предаването Майк.