Майк Тайсън ще се изправи срещу Тайсън Фюри. Е, не директно, но Железния Майк ще застане в ъгъла на Франсис Нгану в битката му с Циганския крал.

Очакваният с огромен интерес двубой ще е на 29 октомври в Саудитска Арабия, като ще изправи един срещу друг настоящият боксов шампион и бившият шампион в ММА веригата UFC.

Нгану и Майк Тайсън обявиха партньорството си с комюнике.

"Не е тайна за никого, че подкрепям Нгану на 100% в този сблъсък на шампиони, заяви Тайсън, който ще участва и в подготовката на боя. - Той има много тежък удар и когато го стовари, това е краят на мача. Нямам търпение да работя с Нгану и да му помогна да премине на боксовия ринг", обясни американецът.

Нгану няма отличия в професионалния бокс, но 36-годишният камерунски боец си е изградил слава на опасен съперник. Той е спечелил 17 от своите 29 професионални мача, като 12 от тях са с нокаут. Нгану ще спечели повече пари от двубоя си с Фюри, отколкото в цялата си кариера до момента.

Според него решението да се обърне към Тайсън "е едно от най-добрите, които можеше да взема. Неговият опит и интелект на боксьор ще бъдат важни, за да подобря моята техника под негово ръководство и да спечелия този супер двубой", каза Хищника, както наричат Нгану.

Боят ще се проведе според правилата на професионалния бокс.

Последният мач на британеца Тайсън Фюри бе от декември, когато той победи сънародника си Дерек Чисора в 10 рунда. Преговорите за двубой за абсолютната титла в тежката категория с украинеца Олександър Усик бяха прекратени в началото на годината и това даде възможност на Фюри да уреди шоумача с Нгану.

Фейсбук