Тервел Пулев ще участва в благотоворителна инициатива като част от подготовката му за боя срещу американеца Дешон Уебстър за межуднародната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Мачът е на 14 декември в Пловдив. Последният българин - носител на олимпийски медал в бокса, ще е в главната роля на събитето под надслов "Ден на малките шампиони с Тервел Пулев", което е в събота на хълма Бунарджика.

В 11 часа на новооткритата детска площадка до фонтаните с бялата мечка на Бунарджика, Тервел ще очаква най-смелите и най-жадните да се докоснат до него и до магията на спорта малчугани, както и техните родители, за съвместна тренировка.

Добре дошло е всяко дете без значение от неговата възраст и пол. Всяко момченце и момиченце, престрашило се да тренира с по-малкия от братя Пулеви и да научи от него А-то и Б-то на боксовата азбука, ще получи незабравими емоции и шанс да се снима и да получи автограф от Тервел.

Освен българския боксьор, на Бунаджика ще бъдат Джоана Нуамаруе - европейска шампионка по кикбокс, Игор Шевазутский (украински боксьор), новозеландецът Патрик Майлата, големият боксов талант на Пловдив Пенчо Цветков, легендите Михаил Таков и Александър Христов...

Програмата:

11:15 - старт на загрявката и леки тренировъчни упражнения, бой с лапи

11:30 - лек крос до паметника на Альоша

11:45 - междинна тренировка на Альоша.