Боксьорът Тервел Пулев бе гост в Шоуто на Нокалаос Цитиридис по bTV.

Той говори за бокса и за помощта си като доброволец в борбата срещу пандемията от коронавирус.

А пък на въпрос за евентуален мач срещу брат си Кубрат, Тервел заяви, че подобно нещо е невъзможно. Дори и да се изправят един срещу друг на ринга, вероятно ще поделят хонорара и мачът ще завърши наравно.

Той също така разкри и интересна подробност, че би се занимавал с право, защото все пак има диплома.

"Мислил съм да се занимавам с право, колкото и нескромно да звучи. Аз си вярвам. Ако така се завърти животът, бих се занимавал с това.

Никога не сме си говорили за бой с Кубрат. Не мисля, че някога ще бъдем противници на ринга. Иначе като малки сме се карали за какво ли не, например за последния домат в салатата. Ако някога се изправим един срещу друг, залагам на равен мач и двамата си поделяме хонорара. Боксът затова се прави, той е бизнес. От деца сме заедно, само като се погледнем и знаем другия какво мисли. В ъгъла си говорим това, което е необходимо според това, което се случва около нас.

Никой не ме е мотивирал да съм доброволец. Като казах на жена ми, че отивам в болницата, тя замълча многозначително. Знаете, че мълчанието е най-силният крясък. Ситуацията е такава, че ние трябва да сме адекватни. Да няма излишна паника и страх. Има неща, които трябва да се правят - да спазваме мерките, да няма струпване на хора, да спазваме дистанция, това е задължително.

В сегашната ситуация най-големият плюс е, че мога да бъда със семейството. В ежедневните грижи понякога забравяме за важните неща.

Хората гледат бронзовия медал от Олимриадата, защото е най-голямото спортно събитие, но всяка една победа е ценна. Готвя се за мача през юни. Ако го има, ще се осъществи, ако не - го приемаме и продължаваме. Нищо не е на всяка цена", сподели той.