Тервел Пулев няма да ходи на ексурзия до Танзания, а го очаква много сериозен мач, призна боксьорът пред "Тема Спорт".

След повече от година пауза, Тервел ще се завърне на ринга на 29 януари, когато ще се изправи срещу Викапита Мероро от Намибия.

Екзотичният съперник, както и екзотичната дестинация на мача им - Танзания, породиха съмнения за лесен и протоколен мач, които по-малкият от братя Пулеви разсея.

До момента Тервел е перфектен на професионалния ринг, като има 15 победи от 15 мача и също така спечели Интернационалната титла на WBA. Викапита Мероро е доста по-опитен, като има 29 победи и 9 поражения.

"На някои може да им звучи екзотично, но аз не отивам на екскурзия в Танзания. Това е едно от местата, на които мерките са по-отхлабени и доколкото знам, само ще ни мерят температурата. В момента е сложна обстановката и провеждането на мачове по целия свят, така че тази опция бе добра за нас.

Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя.

Факт е, че Мероро е от Намибия, но той си е на практика домакин. В случая не мисля, че това има значение, защото говорим за професионален бокс и в късните рундове си проличава кой е по-добрият. Не съм спирал да тренирам и да се готвя. Правих спаринги и с Кубрат преди неговия мач с Джошуа, сега водя такива и тук, с български боксьори.

Няма как да дойдат момчета от чужбина, защото е сложно с пандемията и всички изисквания. Ще се подготвя по най-добрия начин с Михаил Таков, за да се върна с победа. Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да остана в челните позиции на световната ранглиста", каза за "Тема Спорт" Пулев.